Hoe Bruni Heinke maakte dat HMDODHBS haar Frans weer eens gaat opvijzelen

Ik heb al de hele dag het woord Berkel-Enschot in mijn hoofd.
Ik heb dat vaker, dat ik ineens een woord in mijn hoofd heb dat uit de lucht gevallen lijkt. Zoals een liedje dat je in je hoofd hebt.
Maar dan een woord, en altijd een meerlettergrepig woord. Zoals Magimix of pompstation.

Ik heb ook wel eens ineens een naam in mijn hoofd.
Zoals Helen Helmink.
En dan denk ik daarna aan Brûni Heinke. En als ik aan Brûni Heinke denk, dan denk ik aan, jaja, u raadt het al, Carla Bruni. En als ik aan Carla Bruni denk dan denk ik aan Quelqu’un m’a dit en dán heb ik daarna wel de hele dag een liedje in mijn hoofd. Wat erg irritant is, aangezien mijn Frans slecht is en ik dus brabbel-Frans zing.
Soms denk ik na Helen Helmink aan Willem Wilmink en na Willem Wilmink aan niets. Of aan iets anders. Maar Brûni Heinke is bijna altijd sneller dan Willem Wilmink.
Ik denk dat het Willem Wilmink niet zo kan interesseren of er nog iemand aan hem moet denken, Brûni Heinke daarentegen heeft er en dagtaak aan om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat ze aan haar denken en bijvoorbeeld niet aan Willem Wilmink of Marloes Fluitsma. Brûni is altijd sneller dan Marloes. Zelfs Willem is sneller dan Marloes. Ik denk dat Marloes na het broodrooster-incident met haar zogenaamde zoon in Goede Tijden Slechte Tijden besloot zich in het echte leven toch meer op haar gezin te gaan richten. Meer aandacht voor Babette, die ondankbaar altijd de naam van haar vader bleef aanhouden, ook al was Marloes van Herman gescheiden.
Of was dat nou ook weer Brûni Heinke? Wier zoon met een schroevedraaier door de broodrooster ging? En die getrouwd was met Herman van Veen? Was Helen Helmink überhaupt getrouwd met Herman van Veen? De verwijzing Helen Helmink is voor Brûni en Marloes, wat Geschwister is voor broers en zussen.
Ik moet overigens vaak aan die scène denken als ik brood rooster, aan hoe die jongen zijn moeder probeert te vermoorden door de broodrooster met een schroevedraaier te saboteren. (Dan zal het toch wel weer Brûni Heinke zijn geweest en niet Marloes Fluitsma, anders zou ik daar vijftien jaar na dato niet nog aan moeten denken. Ik ga dat nog voor u opzoeken.)
Ik koppel wel vaker onbedoeld nutteloze gedachten aan handelingen. Zo krijg ik altijd standaard de naam Kiki Verstegen in mijn hoofd als ik het schuim na het afwassen gehaast met de afwasborstel door het afvoerputje probeer te krijgen. Ik denk dat, nee, ik weet bijna zeker dat dit komt doordat, toen ik nog in Grubbenvorst woonde, ik van mijn ouders een keer moest afwassen met een vriendinnetje en dat ze tijdens de afwas het de hele tijd over Kiki Verstegen had.
Als ik gedronken heb en ik zit op een betegeld toilet, dan moet ik ook altijd de tegels tellen. Dat terwijl ik dat nooit doe als ik nuchter ben. In de kerk op begrafenissen moet ik ook altijd bakstenen of tegels tellen. Altijd bakstenen of tegels. Nooit kaarsen of mensen of stukjes glas-in-lood.

Berkel-Enschot. Zou Brûni Heinke uit Berkel-Enschot komen?
Brûni is altijd haantje te voorste als het gaat om nutteloze plaats in te nemen in de gedachte van een normale Hollandse sterveling.
Ik denk dat Brûni Heinke heel eenzaam is. Misschien moet ik eens gaan beginnen met het koesteren van mijn broodroostermomenten samen met haar. En dat ik Carla voortaan gewoon oversla.
Dan hoef ik voortaan ook niet meer aan dat stomme lied van d’r te denken.

Tenminste, niet totdat ik een keer fatsoenlijk Frans leer.