Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Opnames van hoorspel De belofte van Pisa

februari 8, 2016 - februari 19, 2016

Van 8 tot en met 19 februari neemt Hendrix samen met De Hoorspelfabriek een nieuw hoorspel op. Het hoorspel is een bewerking van Manu Bouzamours roman van ‘De belofte van Pisa’. In de vijf afleveringen wordt Sam aangenomen op een elitair lyceum. Zijn criminele broer laat hem een belofte afleggen: Sam moet als enige in de familie zijn vwo-diploma halen. Terwijl vooroordelen, sluimerende criminaliteit en het onbegrip van zijn familie hem blijven achtervolgen, ontvouwt zich een coming of age-verhaal vol drama, humor en seks.

De Hoorspelfabriek is trots dat ze weer prachtige acteurs heeft weten te casten voor dit nieuwe hoorspel voor Radio 1. Met Mamoun Elyounoussi en Mano Bouzamour zelf als de stemmen van Sam, met Tycho Gernandt als Soesi, Gaite Jansen als Evelien, Guido Pollemans als Ysbrand en Gouden Kalf-winnares Georgina Verbaan als Kyra. En met stemvirtuozen Peter Drost en Jilles Flinterman in een keur aan zeer verschillende personages. De casting is nog niet helemaal rond, binnenkort een update met de invulling alle rollen.

De belofte van Pisa, de debuutroman van Bouzamour, stond enige tijd in de bestseller top 60. Dirk van Pelt bewerkte de roman tot een hoorspelscenario. Regie ligt in handen van Marlies Cordia en Vibeke von Saher, de techniek wordt gedaan door hoorspel-legende Frans de Rond.

De uitzendingen zijn in het voorjaar 2016 bij de NTR op Radio 1.

Gegevens

Begin:
februari 8, 2016
Einde:
februari 19, 2016