De koning is dood, leve de koning!

Lieve allemaal,

Na 13 jaar dit weblog te hebben gehad, ga ik binnenkort Het meisje dat op dinsdag het bier schenkt offline halen. Ik ben tegenwoordig De mevrouw die ooit het bier schonk, en die mevrouw heeft helemaal geen goesting meer om een weblog bij te houden alsof ze nog een meisje is dat bier schenkt. Al mist ze trouwens dat bierschenken wel nog vaak.

Maar goed!
Dat geheel terzijde.

Mocht u nou ter aarde storten van verdriet na het horen van dit nieuws, dan kunt u zich abonneren op mijn zeer onregelmatig verschijnende nieuwsbrief.

Laat ik vooropstellen dat ik vreselijk veel aan dit weblog heb gehad. Het leverde me mijn eerste optreden op, een boekencontract, vrienden (serieus: échte vrienden), een luisterend oor, een platform waarop ik me niets hoefde aan te trekken van docenten of opdrachtgevers en vooral een plek waar ik mijn tienduizend uur in schrijven heb gemaakt. Vooral tijdens de hoogtijdagen van blog: toen ik aan de schrijversopleiding van de toneelschool in Utrecht studeerde en sociale media niet meer was dan een pagina op Hyves waar je fan kon worden van de geitenkaassalade van de Albert Heijn.
Volgens mij postte ik in die tijd soms wel drie keer per dag.
Groots en meeslepend leven!
Ach.
Nu ben ik bijna veertig en schrijf ik wekelijks columns, knip ik podcasts in elkander en schrijf ik aan mijn vierde roman. Dus het is tijd voor het meisje om met pensioen te gaan en het werk over te laten aan de mevrouw.

Als de geweldige Joost van der Steen mijn nieuwe website afheeft, dan halen we deze offline.
Om af te sluiten alleen nog dit: hieronder de allereerste post die verscheen op mijn weblog.

Verder, goede reis allemaal.
I’ll catch you on the flipside.