Boeken

OMSLAG Aswoensdag voorkant

Aswoensdag

Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Ze gaat voor haar moeder met alzheimer zorgen, maar ziet op tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

Bestel alhier!

Marit is ongewenst kinderloos. Als ze gedwongen wordt terug te keren naar haar Limburgse geboortedorp om daar voor haar moeder met alzheimer te gaan zorgen, is ze bezig met de laatste ivf-poging. Ze ziet op tegen het beklemmende en gemaakt gezellige van het voormalige mijndorp, maar vooral tegen de confrontatie met haar kille moeder, die ze sinds de dood van haar vader niet heeft gesproken.
Tegen de verwachting in brengt het verblijf haar rust. Marit leert anders kijken naar wat ze eerder verafschuwde. Voor het eerst in haar leven groeit er een band met haar moeder, een vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

Hanneke Hendrix (1980) is schrijver hoorspel- en podcastmaker. Ze debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen, die werd genomineerd voor onder meer de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs. Met haar ook in het Engels vertaalde tweede roman De dyslectische-hartenclub (2014) werd de auteur genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Hendrix schrijft voor NRC Handelsbladen, &C en geeft les aan de opleiding Creative Writing op de Arnhemse Kunstacademie en de Schrijversvakschool.

Aswoensdag is Hanneke Hendrix’ meest persoonlijke roman tot nu toe. Zij en haar man hebben drie jaar in de medische molen gezeten voordat ze zwanger raakten van hun (inmiddels tweejarige) dochter. Ze ontdekte dat het onderwerp, ondanks haar eigen openheid voor veel mensen nog steeds lastig bespreekbaar is.

Aswoensdag, Hanneke Hendrix
€20,99| ISBN 9789044538809


9789000360338_download

Ik ken iemand die…
~ het boek ~
Nynke de Jong, Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix

Net zomin als perfecte kinderen die meteen doorslapen, alles eten en de groeicurves op de millimeter volgen. Wij zijn doorsnee-ouders met doorsneekinderen. En voor jou geldt waarschijnlijk hetzelfde.
In dit boek beschrijven De Jong, Van der Hulst en Hendrix hun leven als jonge ouders: over het nut van een bevallingsliedje, hoe je ieder vrij moment kunt benutten voor een dutje, vouwwagens, breinverweking door borstvoeding, snot in het haar en kotsende kinderen in de auto. En hoe onzeker je kunt worden, want iedereen weet het beter, van de opvoedboeken tot het omaatje in de supermarkt naast jouw krijsende peuter.

Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst zijn vrienden en kregen de afgelopen tijd bij elkaar opgeteld vijf kinderen. Dit boek is gebaseerd op hun populaire podcast ‘Ik ken iemand die…’ waarin ze de hectische periode rondom het krijgen en opvoeden van kinderen bespreken. Hun dilemma’s over opvoeden en bakerpraatjes leggen ze voor aan deskundigen. Een hilarisch boek met prachtige illustraties van Eva Mouton vol herkenbare anekdotes, grappige gesprekken en tips voor de kraamweek, je relatie, vakantie met kinderen en nog veel meer.

Nynke de Jong is schrijver en columnist bij Algemeen Dagblad en Viva Mama en tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Hanneke Hendrix is auteur van onder meer de roman De verjaardagen en columnist bij &C Online.
Alex van der Hulst is journalist en auteur van Uurtje factuurtje en Draag nooit een gele trui.

De podcast ‘Ik ken iemand die…’ heeft de Dutch Podcast Awards 2018 gewonnen in de categorie Lifestyle & Sport.

Luisteraars over de podcast:

‘Breng je kinderen naar de oppas, kruip onder een fleecedekentje en luister naar mensen die óók niet helemaal weten hoe dat moet – kinderen opvoeden – maar met wie je in elk geval hart en smart kunt delen.’

‘Heerlijk herkenbare situaties die met veel humor besproken worden. Alsof je even bij hen aan de keukentafel zit. Ook een leuke manier om ideeën op te doen.’
de dyslectische-hartenclub

Over De dyslectische-hartenclub

Anna is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een kamer deelt met twee andere vrouwen. In de kamer, die ze met een praatgrage vrouw en een zwijgzaam meisje deelt, wordt niet gesproken over de agent die deur bewaakt. Wanneer een aantal mannen avonden achtereen op de parkeerplaats voor het ziekenhuis staat te posten, ontsnapt het drietal en begint er een spannende, komische en zelfs troostrijke vlucht.

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

Recensie AD DDHC 6-12-2014★★★★, Diana Chin-A-Fat in het Algemeen Dagblad (op 6 december 2014).

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
“Wat volgt is een supersterke roadmovie die lijkt op het voortsnellende en hilarische Tsjik van de vorig jaar overleden Duitser Wolfgang Herrndorf. Het boek van Hendrix werkt net als het zijne verslavend. (…) Je leest het in een ruk uit. Avontuurlijk en slapstickachtig is Hendrix ook.”

★★★★, Fleur Speet (De Morgen)

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

Recensie NRC De dyslectische-hartenclub 29-08-2014
★★★★, Wilfred Takken in NRC (op 29 augustus 2014)
en NRC Next (op 1 september 2014).

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

Koen Eykhout Dagblad de Limburger De dyslectische-hartenclub 26-08-2014
★★★★, Koen Eykhout in Dagblad de Limburger
(op 26 augustus 2014).

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
Hanneke Hendrix schrijft op een knappe manier over mensen die niet het juiste doen, maar waar je wel voor juichen wilt. De dyslectische-hartenclub is troostrijk en hilarisch in één, omdat het vertelt dat we allemaal worstelen en daarbij soms helemaal niet bovenkomen.

– Nynke de Jong (nrc next, Radio 1)

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
‘Na De verjaardagen wist ik het eigenlijk al, maar na het lezen van De dyslectische-hartenclub weet ik het zeker, Hanneke Hendrix is een heel goede schrijver.’

– Edith Vroon, Linnaeus Boekhandel

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
omslag-de-verjaardagen.jpg

Over De Verjaardagen

Boris is een brokkenpiloot die ondanks alles op sympathie kan rekenen. Tot zijn ouders hem een geheim vertellen dat zijn leven op de kop zet. Vanaf dat moment is het Boris tegen de rest van de wereld. Een uitzondering maakt hij voor zijn buurmeisje Lies, die aan een ongeneeslijke huidaandoening lijdt waardoor lichamelijk contact onmogelijk is. De twee buitenbeentjes groeien naar elkaar toe.

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg
karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

recensie-volkskrant-13-oktober-2012.jpg

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

recensie-opzij-september-2012.jpg

karlsson-wall-clock-lotus-flower.jpg

recensie-flair-8-september-2012.jpg