Aan het werk!

1.
Ik zag vandaag tot driemaal toe een jongen in een korte broek over straat lopen terwijl het hoosde. Drie verschillende jongens welteverstaan.

2.
De mevrouw in de rolstoel had een plastic hoes over zichzelf heengetrokken, als een bankstel dat nieuw moest blijven. Ik vroeg me af of ze, qua veiligheid geen ruitenwissers nodig had.

3.
Ik had voor het eerst mijn dochter naar de kinderopvang gebracht en terwijl ik weer in een koffietent zat te werken, zat iedereen om me heen te praten over kinderen. Ik lieg niet. Drie uit drie tafels binnen gehoorsafstand.

4.
Daarna kwamen er twee meisjes naast me zitten. Ik schatte ze een jaar of veertien, maar ze bleken psychologie te studeren en bespraken een casus van een vrouw die meer wilde leren genieten van haar vrije tijd. Meer mindful te worden. Ze adviseerden haar een app en een hond voor een rondje door het bos. Ik word oud. Of juist niet. Ik weet het tegenwoordig ook niet meer.

5.
Een vriendin stuurde me deze tekst:
All the years keep rolling
The decades flying by
But ahh, the days are long

6.
Ik word oud.